Spring til indhold

Hvorfor vælge MARGOT?

MARGOT er et dansk retro inspireret mærke designet af MARGOT Mikkelsen Finurlighedernes Dronning. Altid en lille glad skæv detalje, som bringer smilet frem. Tekstiler med miljøhensyn.

MARGOT tror på ”langvarige” stilarter.

For os handler bæredygtighed om at skabe unikke og tidløse stilarter til enhver lejlighed og stilarter, der kan bæres igen og igen.
“Langvarige” stilarter er i modstrid med den hurtigt voksende “brug-og-kast-væk” -tendens. ”Ved mindre, men bedre,” som Vivienne Westwood siger.

MARGOT er et brand for den modige, nysgerrige og selvbevidste kvinde, der kan lide at skille sig ud og ikke bare gå med strømmen.
MARGOT sætter stor pris på, at kvinder i alle størrelser kan bære farverigt,
kropsnært tøj, og at de tør vise kurver, uanset hvilken størrelse de er. MARGOT tøj fås i størrelser fra XS – 3XL.

I starten var mærket primært kendt for de farverige kjoler, men nu har mærket også forskellige toppe og underdele, lækre strik og cardigans, masser af sliklignende tilbehør og temmelig bred og strålende, farverig og varieret vifte af strømpebukser, leggings og sokker fås i en størrelse og plus størrelse.

Fire kollektioner lanceres om året:
Forår (01), Sommer (02), Efterår (03) og Vinter (04).
Spring & Fall er de to største samlinger. Samlingerne kommer i flere leverancer.

Et katalog følger hver samling. Vi lægger lige så stor vægt på vores katalog som vores samling. Temaet, layoutet og de forskellige billedfotos, der findes i kataloget, er gennemtænkt og altid med et sjovt, positivt, kærligt, smilende og humoristisk twist.

Ansvarlighed

MARGOT arbejder primært med europæiske leverandører og producenter – alt er efter EU standarder, da det betyder gode og menneskelige arbejdsvilkår for medarbejderne.
For mere info: https://europa.eu/youreurope/business/human-resources/working-hours-holiday-leave/working-hours/index_da.htm

Alle MARGOTs tekstiler er som minimum ÖKO-Tex 100 certificeret, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at varen er testet for skadelige stoffer, og at varen derfor er ufarlig udfra menneskers økologiske vilkår.
Se mere om ÖKO-Tex 100 standard her: https://www.oeko-tex.com

Derudover arbejder vi med GOTS-certificerede tekstiler, som er 100% økologisk og står for Global Organic Textile Standard. GOTS er verdens førende forarbejdnings label for tekstiler fremstillet af organiske fibre.
Det definerer miljøkriterier på højt niveau over hele linjen i forhold til organiske tekstiler og kræver også overholdelse af sociale kriterier.
For mere info om GOTS: https://www.global-standard.org

MARGOT producerer stort set ikke mere end det, der forudbestilles fra vore forhandlere. Dette er for at mindske en kæmpe lagerbeholdning, masseproduktion og tøjspild….. og ikke mindst, være tro mod det koncept, vi altid har forsøgt at fastholde, at du kan føle dig særlig og enestående i en MARGOT.

MARGOT ønsker ikke at anvende unødig emballage, da det er vigtigt for os, at have fokus på miljøet. Derfor, når forhandlerne modtager leveringer fra os, vil de opleve at de enkelte styles, som udgangspunkt, ikke er pakket ind i plast emballage.

*Der kan være undtagelser, så som accessories.

MARGOT fokuserer også på at minimere tekstilspild.
Vi bryder os ikke om spild af tekstil og forsøger derfor at finde veje, hvorpå vi kan forvandle spild til nye ressourcer.

F.eks. kan det indimellem opleves at noget tekstil i lommer, foer, kanter eller andre detaljer på din MARGOT, er tekstil, som er genanvendt fra styles fra tidligere sæsoner.

I den forbindelse har vi indimellem ”STOP tekstilspilds kampagner” med unikke styles i få stk. syet i vores egne rest-tekstiler.
Derudover har vi kun 1 fysisk katalog, som er SVANEMÆRKET og FSC certificeret

SVANEMÆRKET er det officielle miljømærke for bæredygtighed for produkter fra de nordiske lande.
Besøg Ecolabel her: https://www.ecolabel.dk/da

FSC står for Forest Stewardship Council, der giver kunderne mulighed for at vælge skovprodukter som papir og træ, der er fremskaffet på en miljøvenlig, socialt ansvarlig og økonomisk levedygtig måde.
Besøg FSC her: https://fsc.org/en